Έφυγε από την ζωή ο Κοινοτάρχης που μετέτρεψε τη Λιβαδιά από κάμπια σε πεταλούδα

Uncategorized

Αντίο φίλε Γιάννη!

Έφυγε από την ζωή την Τετάρτη 16 Μάρτιου 2022 μετά από πολύχρονη μάχη με την υγεία του ο τ. Αντινομάρχης Σερρών, Ιωάννης Πεφτίτσης, ο οποίος διετέλεσε και πρόεδρος Κοινότητας Λιβαδιάς για δυο θητείες (1/1/1987-31/12/1994) και αναβάθμισε στην περιοχή με έργα υποδομής τόσο μέσα στον αστικό ιστό όσο και στη ύπαιθρο.

Κατά τη θητεία του ασφαλτοστρώθηκαν οι δρόμοι του χωριού, μεταφέρθηκε το κοινοταρχείο σε νέο σύγχρονο κτίριο, που διαθέτει αίθουσα εκδηλώσεων χωριτηκότητας 300 ατόμων, αίθουσα συνεδριάσεων, μοντέρνα γραφεία. Επίσης έγινε ανάπλαση της κεντρικής πλατείας με αμφιθέατρο και έγιναν τα πρώτα πεζοδρομία στον κεντρικό δρόμο.

Στην ύπαιθρο ήταν αυτός που ξεκίνησε τα αρδευτικά έργα με την κατασκευή δύο μεγάλων πιεσόμενων πωμόνων με μεγάλο χιλιομετρικό δίκτυο, οι οποίες εξυπηρετούν μέχρι και σήμερα τον αγροτικό πληθυσμό του χωριού.

Ο εκλιπών, ήταν συνταξιούχος πολιτικός μηχανικός και διετέλεσε επίσης νομαρχιακός σύμβουλος, μέλος του ΔΗΠΕΘΕ Σερρών, μέλος του Δ.Σ. του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Σερρών, μέλος της ΝΟΔΕ Ν. Σερρών, της ΤΕΔΚ Ν. Σερρών, και εξέχον μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανατολικής Ρωμυλίας και Θράκης Λιβαδιάς.

Στις εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής Σερρών με τη Ν. Δ. υπό την αρχηγεία του Κώστα Καραμανλή.

Από τον εκλιπόντα φίλο μου, θα θυμάμαι πάντα την μαχητικότητα του στα κέντρα εξουσίας και την αγάπη του και το ενδιαφέρον του για την περιοχή, για τις οποίες έχω ιδίαν αντίληψη καθώς ήμουν παρών σε συζητήσεις του στην Αθήνα με δυο πρωθυπουργούς, τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, αλλά και έναν υπουργό, τον Γιώργο Σουφλιά, τότε ΥΠΕΧΩΔΕ.

Χαρακτηριστικά, θυμάμαι σε μια συνάντηση με τον Α. Παπανδρέου, τότε Κοινοτάρχου ρωτήθηκε ΄΄τι θέλεις πρόεδρε, κι εκείνος απάντησε ΄΄να μας πει ο Χρήστος΄΄. Έτσι ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση της περιοχής, καθώς δεν υπήρχαν δρόμοι για να περάσει κανείς στον κεντρικό δρόμο και να πάει στη δουλειά του ή στο σχολείο του, και με την προτροπή του Α. Παπανδρέου για μελέτες. Το έργο ολοκληρώθηκε σε μεγάλο βαθμό επί υπουργίας Σουφλιά με τις δυναμικές παρεμβάσεις Πεφτίτση.

Η κηδεία του τελέστηκε την Πέμπτη 17 Μάρτιου 2022 στον Μητροπολιτικό Ναό Σερρών, ενώ η ταφή του έγινε στα Κοιμητήρια Λιβαδιάς, με τη συμμετοχή φίλων και συγγενών.

Στην οικογένεια του την οποία υπεραγαπούσε ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.

Γραφίδα Σιντικής

Χρήστος Α. Κατσαρος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *