Κίνημα Αλλαγής Ν.Ε. Σερρών: Ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους

Uncategorized

Η κυβέρνηση για άλλη μια φορά έδειξε την αδυναμία της να διοικήσει, να προστατεύσει υπεύθυνα και ουσιαστικά την υγεία των παιδιών μας σε μία περίοδο που η μετάλλαξη “Ο” σαρώνει τη χώρα και επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την ήδη  πολύ άσχημη υγειονομική κατάσταση. Και ενώ οι γονείς περίμεναν εναγωνίως υπεύθυνες και σοβαρές κυβερνητικές αποφάσεις απέναντι σε αυτή την πρωτόγνωρη έξαρση της πανδημίας οι υπουργοί Παιδείας και Υγείας μας ανακοίνωσαν απλώς ότι συσκέφθηκαν οι ειδικοί και οι επιστήμονες για να αυξήσουν τα self tests και rapid tests από δύο σε τρία και αν το απαιτήσουν οι συνθήκες σε πέντε… Μετακυλίστηκε για ακόμη μία φορά στην πλάτη των γονέων η υποχρέωση του κράτους να προστατέψει τους μαθητές του.  

Μας ανακοίνωσε λοιπόν η κυβέρνηση την επιστροφή στις τάξεις  στις 10/01/2022 με 3 self test και διατήρηση του απαράδεκτου «50%+1» για να κλείσει ένα τμήμα. Ένα πρωτόκολλο που όπως αποκαλύφθηκε δεν ήταν ποτέ εισήγηση της Επιτροπής των Επιστημόνων αλλά κυβερνητική απόφαση.

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής δεν περίμενε τίποτα περισσότερο από τις δηλώσεις της υπουργού Παιδείας ενόψει της έναρξης των σχολείων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που ακροβατεί μεταξύ της λήψης ουσιαστικών μετρων προστασίας και το πολιτικό κόστος, η θέση μας είναι σταθερή, ανοιχτά σχολεία, αλλά με ασφάλεια για μαθητές, εκπαιδευτικούς και τις οικογένειές τους.

Σεβόμαστε την απόφαση της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων και των ΑΕΙ  τη Δευτέρα. Αφουγκραζόμαστε όμως και τις επιφυλάξεις μελών της επιστημονικής κοινότητας για την αναγκαιότητα περισσότερων και κατάλληλων μέτρων για την υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών όσο και για την ακώλυτη λειτουργία της εκπαίδευσης. Τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν από την Κυβέρνηση πρέπει να επαναξιολογηθούν, γι’ αυτό και προτείνουμε::

  1. Να μειωθεί δραστικά το ποσοστό των κρουσμάτων (50% των μαθητών), που απαιτείται σήμερα για να κλείσει ένα τμήμα, με την αναγκαία αλλαγή των πρωτοκόλλων.
  2. Να αυξηθεί η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως συμβαίνει ήδη σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  3. Να προετοιμαστεί η τηλεκπαίδευση
  4. Τα rapid tests να γίνονται στα σχολεία από κλιμάκια του ΕΟΔΥ.
  5. Να αναληφθούν από τα αρμόδια Υπουργεία πρωτοβουλίες ενημέρωσης των μαθητών γυμνασίων και λυκείων, για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.
  6. Τα μέτρα να ισχύουν για όλες τις δομές της εκπαίδευσης, όπως φροντιστήρια, παιδικοί σταθμοί κλπ
  7. Να δίνονται στοιχεία καθημερινά για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία και για τα λειτουργικά προβλήματα που δημιουργούνται.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά αγνοεί κάθε πρόταση μας και αλαζονικά αποφασίζει να ρισκάρει με την υγεία των μαθητών και των οικογενειών τους την ώρα που οι μολύνσεις στην ηλικία 0-17 ετών  αυξήθηκαν κατά 165%. Την ίδια στιγμή μάλιστα που το ΕΣΥ πιέζεται ασφυκτικά εδώ και 3 μήνες και η χώρα καταλαμβάνει πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ απωλειών αναλογικά με τον πληθυσμό της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *