Ερντογάν αλά… ελληνικά: Το Anadolu μεταφράζει τις δηλώσεις του τούρκου προέδρου

Uncategorized

«Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε
και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα
όλων».

Σε μια πρωτοφανή ενέργεια προχώρησε το τουρκικό
πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu, το οποίο ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό
στο Twitter δηλώσεις του τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, στα ελληνικά.
Στην ανάρτηση συμπεριλαμβάνεται βίντεο που έχει
υποτιτλιστεί στα ελληνικά, με αποσπάσματα των χθεσινών δηλώσεων του Τούρκου
προέδρου, υπό το σχόλιο:

«Ελάτε, ως όλες οι χώρες του Μεσογείου, να ενωθούμε
και να βρούμε μια φόρμουλα αποδεκτή από όλους που θα προστατεύει τα δικαιώματα
όλων».
 Το μεταφρασμένο στα ελληνικά βίντεο, έχει επίσης προστεθεί και στο κείμενο της είδησης στον επίσημη ιστοσελίδα του πρακτορείου Anadolu.

«Πόλεμος» νεύρων

Στην προκλητική της στάση, με την οποία επιχειρεί να τεντώσει το σκοινί της αντιπαράθεσης με την Αθήνα, επιμένει η Άγκυρα, με την παρουσία του Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα για δεύτερη συνεχόμενη μέρα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές, το τουρκικό πλοίο έχει ρίξει καλώδια χωρίς ωστόσο να πραγματοποιεί έρευνες. Οι ελληνικές φρεγάτες βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, με το σύνολο σχεδόν του ελληνικού στόλου έχει παραταχθεί κοντά στο τουρκικό ερευνητικό σκάφος και τα πλοία που το συνοδεύουν.
Οι ελληνικές δυνάμεις καλούνται να διαχειριστούν με ψυχραιμία και υπομονή την κατάσταση. Σε αυτό το πλαίσιο από χθες, οι ελληνικές φρεγάτες, ανά περίπου 15 λεπτά, ενημερώνουν μέσω ασύρματου, το τουρκικό ερευνητικό σκάφος πως βρίσκεται παρανόμως εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας και το καλούν να αποχωρήσει από αυτή.
Σύμφωνα, δε, με τις πληροφορίες μετά από αρκετές ώρες, όπου δεν λάμβαναν καμία απάντηση, από το βράδυ της Δευτέρας, οι τουρκικές φρεγάτες, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρονταν να απαντούν «φύγετε εσείς από την τουρκική ΑΟΖ».
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες της Δημόσιας Τηλεόρασης, οι κυβερνήτες των τουρκικών πλοίων απαντούσαν στους έλληνες κυβερνήτες ότι δεν πλέουν εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά «εντός της τουρκικής ΑΟΖ». Άρα θα πρέπει εκείνοι να εξέλθουν από την «τουρκική ΑΟΖ», όπως λένε χαρακτηριστικά.
Ωστόσο, η παραπάνω πληροφορία διαψεύδεται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: In.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.