Β. Σόιμπλε: Νέο «κούρεμα» δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας

Uncategorized
Με τον πρωθυπουργό, Α. Σαμαρά, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη συναντάται ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Β. Σόιμπλε.

Σόιμπλε: «Οι συζητήσεις για νέο κούρεμα, δεν είναι προς όφελός σας…»

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα ζήτησε να μην συνεχισθεί η συζήτηση για νέο κούρεμα του ελληνικού δημόσιου χρέους.


«Θέλω να ζητήσω από όλους σας να μην συνεχίσετε τη συζήτηση για νέο κούρεμα. Δεν είναι προς όφελός σας… Συμφωνήσαμε υπέρ του δεύτερου προγράμματος και ήταν δύσκολο να το πετύχουμε. Και παρεμπιπτόντως θέλω να σας υπενθυμίσω ότι ο πρώτος υπουργός Οικονομικών που ήταν υπέρ κουρέματος για την Ελλάδα ήμουν εγώ και για μεγάλο διάστημα ήμουν ο μόνος», είπε.


«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας», υπογράμμισε ακόμα.


Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε και με θετικά λόγια στην χώρα μας λέγοντας ότι «νιώθουμε βαθύ σεβασμό για τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα… Οι Έλληνες περνούν δύσκολες ώρες, βιώνουν χαλεπούς καιρούς, αλλά πρέπει να συνεχίσουν».


Τέλος, χαιρέτισε την κίνηση της κυβέρνησης σχετικά με το Αναπτυξιακό Ταμείο λέγοντας ότι «πρέπει να στηριχθούν ανεπιφύλακτα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ενώ παραδέχτηκε ότι στην παρούσα φάση η Ελλάδα είναι ένα δύσκολο αναπτυξιακό περιβάλλον.


Στο Μαξίμου και η συνάντηση με Βενιζέλο


Εκτός από τον Α. Σαμαρά ο κ. Σόιμπλε θα συναντήσει στο Μέγαρο Μαξίμου και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ε. Βενιζέλο.


Αναλυτικά το πρόγραμμα του κ. Σόιμπλε:


14:00: Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία των υπουργών Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.


15:15: Συνάντηση στο Μαξίμου, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ε. Βενιζέλο.


16:00: Συνάντηση με Γ. Στουρνάρα και Κ. Χατζηδάκη στο υπουργείο Οικονομικών, με τους οποίους θα υπογράψει μνημόνιο συναντίληψης για την εμπλοκή της KfW στο ελληνικό αναπτυξιακό ταμείο.


17:30 Συνέντευξη στους δημοσιογράφους στο υπουργείο Οικονομικών


Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας – “Αστακός” το κέντρο


Εν τω μεταξύ, όπως σας είχαμε πει, τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και στο κέντρο της Αθήνας δεν κυκλοφορεί “ψυχή”. Κάθε -περίπου- 500 μέτρα υπάρχει έντονη αστυνομική παρουσία, ενώ στους δρόμους κυκλοφορεί μόνο η αυτοκινητοπομπή του κ. Σόιμπλε.
ΠΗΓΗ: pelop.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *