Παραπομπή Ντόναλντ Τραμπ δείχνει η Νάνσι Πελόζι

Uncategorized

Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Βουλής
των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας
ενώ ζητά από τον επικεφαλής της δικαστικής επιτροπής να προχωρήσει με τη
διαδικασία παραπομπής.
Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποπομπής του προέδρου
των ΗΠΑ Ντόναλτν Τραμπ.
Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Βουλής των
Αντιπροσώπων Νάνσι
Πελόζι, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας ενώ ζητά από τον
επικεφαλής της δικαστικής επιτροπής να προχωρήσει με τη διαδικασία παραπομπής.


Η Γερουσιαστής των Δημοκρατικών πρόσθεσε ότι ζητά από τους επικεφαλής των αρμοδίων επιτροπών που εμπλέκονται στην διαδικασία να «προχωρήσουν βάσει των άρθρων του Συντάγματος που αφορούν την παραπομπή του προέδρου».

Η Πελόζι μιλώντας μία μέρα μετά την έναρξη της διαδικασίας στη επιτροπή δικαστικών υποθέσεων στην οποία κατέθεσαν τέσσερις συνταγματολόγοι είπε «Είναι ξεκάθαρο ότι ο πρόεδρος έκανε κατάχρηση της εξουσίας για το προσωπικό του συμφέρον και εις βάρος της εθνικής μας ασφάλειας».
BREAKING: House Speaker Nancy Pelosi: “Today, I am asking our chairman to proceed with articles of impeachment.” http://abcn.ws/388DSMe 

1,204 people are talking about this

Υπενθυμίζεται ότι, οι Δημοκρατικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να παραπέμψουν τον Ντόναλντ Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και παρεμπόδιση του έργου του Κογκρέσου.

Τραμπ: Οι Δημοκρατικοί έχουν τρελαθεί –

Νωρίτερα ο Τραμπ σε δυο αναρτήσεις του στο Twitter, κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι «έχουν τρελαθεί» και πως ενώ δεν έχουν στοιχεία εναντίον του αυτό μοιάζει να μην έχει σημασία.
«Συνεπώς εγώ λέω, εάν πρόκειται να με παραπέμψετε, κάντε το τώρα, γρήγορα ώστε να έχουμε μια δίκαιη δίκη στη Γερουσία, και ώστε η χώρα μας να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς».
«Εκλέχθηκα για να »καθαρίσω το βάλτο» και αυτό κάνω», έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρόεδρο της επιτροπής πληροφοριών Άνταμ Σιφ, τον Τζο Μπάιντεν και τη Νάνσι Πελόσι.

The Do Nothing Democrats had a historically bad day yesterday in the House. They have no Impeachment case and are demeaning our Country. But nothing matters to them, they have gone crazy. Therefore I say, if you are going to impeach me, do it now, fast, so we can have a fair….
…..trial in the Senate, and so that our Country can get back to business. We will have Schiff, the Bidens, Pelosi and many more testify, and will reveal, for the first time, how corrupt our system really is. I was elected to “Clean the Swamp,” and that’s what I am doing!

33.5K people are talking about this

Το ουκρανικό σκάνδαλο που «καίει» τον πρόεδρο

Η απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ να ξεκινήσει διαδικασία με στόχο την παραπομπή του Τραμπ επικεντρώνεται στην απόφασή του να παρακρατήσει στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στον Ζελένσκι να ερευνήσει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, του βασικού του αντιπάλου από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.
«Γίνεται πολύ κουβέντα για τον γιο του Μπάιντεν, ότι ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δίωξη και πολύ άνθρωποι θέλουν να μάθουν γι΄αυτό. Ό,τι μπορείς να κάνεις με τον Γενικό Εισαγγελέα θα ήταν τέλειο. Ο Μπάιντεν γύριζε και καυχιόταν ότι σταμάτησε τη δίωξη γι’ αυτό αν μπορείς να το ψάξεις… Μου φαίνεται απαίσιο».
Ο Ζελένσκι απαντά ότι γνωρίζει την υπόθεση και ότι ο ο επόμενος γενικός εισαγγελέας θα είναι 100% δικός του.
«Αυτός ή αυτή θα διερευνήσουν την κατάσταση, ειδικά στην εταιρεία που ανέφερες. Το ζήτημα της έρευνας της υπόθεσης είναι για την ακρίβεια το ζήτημα να διασφαλίσουμε την επανάκτηση της ειλικρίνειας έτσι θα το φροντίσουμε και θα εργαστούμε για τη διερεύνηση».

Στη δημοσιότητα η επίμαχη συνομιλία

Η συνομιλία του Ντόναλντ Τραμπ με τον ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι δόθηκε στη δημοσιότητα από την επίσημη σελίδα του Λευκού Οίκου. Πρόκειται για πέντε σελίδες που ανέβηκαν σε μορφή pdf μετά τις κατηγορίες των Δημοκρατικών.
Η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών στις 25 Ιουλίου. Τότε που ο Τραμπ διέταξε την αναστολή της καταβολής στρατιωτικής βοήθειας -ύψους 391 εκατομμυρίων δολαρίων- στην Ουκρανία, όπως προκύπτει από την απομαγνητοφώνηση.
Το απομαγνητοφωνημένο κείμενο δείχνει ότι ο Τραμπ ζήτησε από τον Ζελένσκι να ερευνήσει την οικογένεια του Τζο Μπάιντεν, του πιθανού αντιπάλου του στις προεδρικές εκλογές του 2020.
Στο αντίγραφο ο Τραμπ ζητά από τον Ζελένσκι αν μπορεί να «μας κάνεις μία χάρη» και επέτρεψε στους ουκρανούς αξιωματούχους να συνεργαστούν με τον γενικό εισαγγελέα των ΗΠΑ για να ερευνήσουν την Crowdstrike, την εταιρεία που προσλήφθηκε για να ερευνήσει το χακάρισμα στην Εθνική Επιτροπή των Δημοκρατικών κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών του 2016, στον σέρβερ της οποίας ο Τραμπ είπε ότι είχαν πρόσβαση οι Ουκρανοί.

Καταγγελία – κόλαφος whistleblower

Σύμφωνα με καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος, ο Λευκός Οίκος επιχείρησε να περιορίσει την πρόσβαση στις σημειώσεις σχετικά με το τηλεφώνημα ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
«Στο πλαίσιο των επίσημων καθηκόντων μου, πληροφορήθηκα από πολλούς υπευθύνους της αμερικανικής κυβέρνησης πως ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών χρησιμοποιούσε τις δυνατότητες του λειτουργήματός του για να ζητήσει την ανάμιξη μιας ξένης χώρας στις εκλογές του 2020 στις Ηνωμένες Πολιτείες», εξηγεί σ’ αυτό το έγγραφο που φέρει ημερομηνία 12 Αυγούστου 2019.
«Υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου μου αφηγήθηκαν πως ‘διατάχθηκαν’ από τους δικηγόρους του Λευκού Οίκου να αποσύρουν την ηλεκτρονική καταγραφή του τηλεφωνήματος από το σύστημα πληροφορικής στο οποίο τέτοιες καταγραφές διατηρούνται συνήθως», σύμφωνα με τον μάρτυρα δημόσιου συμφέροντος.
«Η καταγραφή μεταφέρθηκε σ’ ένα ξεχωριστό ηλεκτρονικό σύστημα που συνήθως χρησιμοποιείται για να διατηρηθούν και να χειραγωγηθούν διαβαθμισμένες πληροφορίες ιδιαίτερα ευαίσθητης φύσης», είπε επίσης και πρόσθεσε:
«Αυτές οι πράξεις κατέδειξαν, κατ’ εμέ, ότι οι υπεύθυνοι του Λευκού Οίκου αντιλαμβάνονταν τη σοβαρότητα αυτού που συνέβη στη διάρκεια αυτού του τηλεφωνήματος».

Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αμερικανικού πολιτικού συστήματος

Το αμερικανικό πολιτικό σύστημα δεν έχει κάποιο μηχανισμό ανάλογο με την πρόταση μομφής και τις πρόωρες εκλογές, εφόσον η εκλογή των κοινοβουλευτικών σωμάτων είναι αποσυνδεδεμένη από την εκλογή του προέδρου που ορίζει και την κυβέρνηση.
Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία της καθαίρεσης για τη διάπραξη κάποιου αδικήματος ακόμη και κάποιου φαινομενικά δευτερεύοντος ή άσχετου προς τα καθήκοντά του, γίνεται ο μόνος τρόπος πρόωρης απομάκρυνσης προέδρου.
Θυμίζουμε ότι ο Μπιλ Κλίντον παραπέμφθηκε (από τη Βουλή αλλά απαλλάχτηκε από τη Γερουσία) για ψευδορκία σε σχέση με την μην παραδοχή μιας πρόσκαιρης εξωσυζυγικής σχέσης.
Άλλωστε, τεράστιες αποστάσεις ως προς τις πολιτικές ουδέποτε υπήρξαν στον αμερικανικό δικομματισμό.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.