Επίσκεψη του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργου Γεωργαντά στο Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης

Uncategorized

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Νομού Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς επισκέφθηκε, σήμερα το πρωί, το Πολυεθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης Επιχειρήσεων Υποστήριξης της Ειρήνης στην Κρηστώνη του Κιλκίς. 

Πρόκειται για ένα από τα 14 αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ και το ΝΑΤΟ κέντρα, τόσο υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης και με τόσο άρτιες εγκαταστάσεις. Το ΠΚΕΕΥΕ φιλοξενεί κάθε χρόνο 500 εκπαιδευόμενους από όλο τον κόσμο, ενώ τα 21 χρόνια λειτουργίας του έχει εκπαιδεύσει 4740 μαθητές από 104 χώρες. Έτσι, το Κέντρο συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία του Νομού μας, ενισχύοντας με άνω των 100,000 ευρώ ετησίως τους τομείς του τουρισμού και της εστίασης.
Επιπλέον, το ΠΚΕΕΥΕ έχει συνάψει συνεργασίες με Διεθνείς Οργανισμούς, όπως το Ευρωπαϊκό Κολλέγιο Ασφάλειας και Άμυνας καθώς και μνημόνια συνεργασίας με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Με την παρεχόμενη από το ΠΚΕΕΥΕ εκπαίδευση, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και η παροχή πιστοποιημένης γνώσης σε ιδιώτες και στρατιωτικούς. Παράλληλα ενισχύεται η διαλειτουργικότητα και οι σχέσεις κατανόησης, φιλίας και συνεργασίας με χώρες από ολόκληρο τον κόσμο.
O Yφυπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Κέντρου και συνομίλησε με τον Διοικητή, Συνταγματάρχη Ελευθέριο Καλλέ και τον Υποδιοικητή, Συνταγματάρχη Νικόλαο Αραμπατζή. Ενημερώθηκε εκτενώς για το έργο του ΠΚΕΕΥΕ και συμφώνησε να υπάρξει στενότερη συνεργασία για την περαιτέρω ενίσχυση του. Μετά το πέρας της επίσκεψης, απονεμήθηκε στον Υφυπουργό τιμητική πλακέτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.