Δεινόσαυρο με τεράστια μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του ανακάλυψαν στις ΗΠΑ

Uncategorized

Δεινόσαυρος… πινόκιο: Ανακαλύφθηκε νέο είδος προϊστορικού γίγαντα

Το νέο είδος έχει πολύ μεγάλη μύτη και κέρατα πάνω από τα μάτια του

Δεινόσαυρος... πινόκιο: Ανακαλύφθηκε νέο είδος προϊστορικού γίγαντα

Λίγο οι επιστημονικές ανακαλύψεις, λίγο η κινηματογραφική φαντασία, όλοι είμαστε λίγο-πολύ εξοικειωμένοι με την εικόνα των δεινοσαύρων – και ας μην τους συναντήσαμε ποτέ!
Τώρα οι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος των γιγάντιων προϊστορικών ζώων. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του είναι η τεράστια μύτη του αλλά και τα κέρατα που έχει πάνω από τα μάτια του.
Ο Nasatoceratops ανήκει σε μια γνωστή οικογένεια δεινοσαύρων, οι οποίοι εικάζεται, ότι έζησαν 76 εκατομμύρια χρόνια πριν στη βορειοδυτική Αμερική, δήλωσε ο Σκοτ Σάμσον, μέλος της ομάδας παλαιοντολόγων που ανακάλυψαν το, μέχρι πρότινος, άγνωστο ερπετό.
Η ανατομία του κεφαλιού αυτού του νέου είδους έχει μια χαρακτηριστική ιδιαιτερότητα. Μία τεράστια μύτη καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του προσώπου του, ενώ δύο μεγάλα κέρατα βρίσκονται ακριβώς πάνω από τα μάτια του.
Ο Σάμσον δήλωσε, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνέντευξης στο πρακτορείο Ρόιτερς, ότι «αυτό το ζώο είναι πολύ περίεργο. Ανεβάζει τη σημασία των κεράτων σε εντελώς καινούριο επίπεδο». Οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα κέρατα πιθανώς σχετίζονται με την προσέλκυση συντρόφων, τον εκφοβισμό ή την πάλη με εισβολείς, είτε τη διατήρηση της θερμοκρασίας του εγκεφάλου σε χαμηλά επίπεδα.
Το τεράστιο ψυχρόαιμο πλάσμα, διέθετε ένα στόμα που έμοιαζε με ράμφος, στο εσωτερικό του οποίου υπήρχαν εκατοντάδες δόντια και το χρησιμοποιούσε για να κόβει φυτά προκειμένου να τραφεί.
“Πολλοί πιστεύουν πως ό,τι ήταν να βρούμε μέχρι τώρα το έχουμε βρει. Η αλήθεια είναι πως μόλις ξεκινήσαμε να σκαλίζουμε την επιφάνεια. Είναι πολλά πράγματα ακόμα που έχουμε να μάθουμε ώστε να κατανοήσουμε τον κόσμο των δεινοσαύρων”, είπε ο Σάμσον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *