Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ

Uncategorized

Με τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά (ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ), κ. Βασίλης Πάντζος, την περασμένη εβδομάδα στην Αθήνα.

Η δρομολόγηση κοινών δράσεων που θα συμβάλλουν στην ευρύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά, χάρη στην αξιοποίηση και ευρωπαϊκών προγραμμάτων,  ήταν το αντικείμενο της συζήτησης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος αρμόδια για θέματα ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κ. Μαρία Ζέρβα και ο νομικός σύμβουλος της ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, κ. Ηλίας Γιαννόπουλος, δικηγόρος Αθηνών.
Κοινά αποδεκτή έγινε η ανάγκη να αναληφθούν πρωτοβουλίες με στόχο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ρομά και τα οποία σχετίζονται με την κοινωνική ένταξη, την εκπαίδευση, την ανεργία και απασχόληση, την κοινωνική προστασία αλλά και με ζητήματα πρόληψης υγείας, όπως η πχ. η διενέργεια ιατρικών εξετάσεων προσυμπτωματικού ελέγχου και μαστογραφιών.
Επιπλέον, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ταχύρυθμης καταγραφής και χαρτογράφησης των Ρομά συμπολιτών μας, καθώς υπάρχουν ειδικές περιπτώσεις που, μην έχοντας λύσει  αστικοδημοτικά θέματα, δεν είναι δικαιούχοι κοινωνικών προγραμμάτων όπως πχ είναι τα ΤΕΒΑ και χρήζουν άμεσης επισιτιστικής βοήθειας. Επιπρόσθετα, συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας κοινωνικών παντοπωλείων, ενίσχυσης των προγραμμάτων εκπαίδευσης σε κινητές μονάδες κοντέινερ, καθώς και οργάνωσης και διανομής συσσιτίων στις κοινότητες των Ρομά για μέλη τους που ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι θα εξεταστούν όλα τα ζητήματα σε συνεργασία και με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας με στόχο να βρεθούν βιώσιμες λύσεις και να στηριχθούν έμπρακτα οι Έλληνες Ρομά της Αττικής.
Ο κ. Βασίλης Πάντζος από τη μεριά του διαβεβαίωσε τον κ. Περιφερειάρχη πως η ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ βρίσκεται σε ετοιμότητα με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης της να συμβάλει στην εκκίνηση κοινών δράσεων μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ σε όλους τους τομείς που αφορούν στην κατά μεγάλο ποσοστό ευάλωτη αυτή κοινωνική ομάδα Ελλήνων πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.