ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΕΡΡΑΙΩΝ

Uncategorized

–Με χαρακτηριστική προχειρότητα και δυστυχώς με απουσία σοβαρότητας,  η Δημοτική Αρχή Χρυσάφη έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το Αίτημα του ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ για  παραχώρηση 45 στρεμμάτων δημοτικής  έκτασης  στο Αθλητικό Πάρκο Ομόνοιας, εκθέτοντας έτσι σε κινδύνους  καθυστερήσεων και ακυρώσεων, τις καλές προθέσεις του Συλλόγου και του Δημοτικού Συμβουλίου. 
Η πρόταση της επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Σερραίων Αριάδνης  Παπαφωτίου για ΑΝΑΒΟΛΗ  της συζήτησης του θέματος,  τελικά υπερψηφίστηκε από το σύνολο των δημοτικών Συμβούλων της Αντιπολίτευσης, παρά τις κατά συρροή  παραβιάσεις του Κανονισμού που προηγήθηκαν από την πλευρά του Προέδρου κ. Β. Κατιρτζόγλου, για   τον τρόπο συζήτησης μιας τέτοιας πρότασης  από το Σώμα. 


Χαρακτηριστικό είναι πως χρειάστηκαν οι απανωτές οχλήσεις  της κ. Παπαφωτίου  αλλά και οι έντονες επισημάνσεις  παλαιότερων Δημοτικών Συμβούλων με γνώση των διαδικασιών, για να εξαναγκαστεί τελικά ο Πρόεδρος να εφαρμόσει τον  Κανονισμό και να δώσει τον λόγο στην Επικεφαλής προκειμένου να επιχειρηματολογήσει επί της πρότασής της και να τεθεί αυτή σε καθολική ψηφοφορία.

Τελικά, με ψήφους 21 υπέρ και 18 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Σερρών αποφάσισε ότι η Δημοτική Αρχή μειοψηφίας, έφερε το θέμα ανώριμο και ελλιπές,  βεβιασμένα και απροετοίμαστα και ζήτησε να έρθει ώριμο προς συζήτηση σε επόμενη συνεδρίαση.

==================================
Η τοποθέτηση της επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ Αριάδνης Παπαφωτίου, όταν επιτέλους  και με απροθυμία του Προέδρου, της δόθηκε ο λόγος:

«Ζητούμε ΑΝΑΒΟΛΗ του θέματος.  Τα ελλιπή στοιχεία του φακέλου,  δεν δίνουν την δυνατότητα στους Δημοτικούς Συμβούλους να πάρουν σωστή απόφαση τόσο για τον Δήμο όσο και για τον Πανσερραικό.  Για τους παρακάτω λόγους: 

1) Δεν υπάρχει στον φάκελο και δεν έχει ληφθεί  σχετική απόφαση  του Τοπικού Συμβουλίου Σερρών . Ο νόμος απαιτεί την  γνωμοδότησή του.  Σε περίπτωση που πάρουμε απόφαση σήμερα ενδέχεται να ακυρωθεί.
2) Το θέμα δεν συνοδεύεται από την επιβεβλημένη εκ του Κανονισμού Εισήγηση προς το ΔΣ, με το τι προτείνει η Δημοτική Αρχή και με ποια επιχειρήματα.
3) Δεν υπάρχει ο φάκελος της Πρότασης  του Πανσερραικού  (τι θέλει να χτίσει, πού και πώς) προς ενημέρωση των Συμβούλων, παρα μόνον η θετική απόφαση του ΟΠΑΚΠΑ που εστάλη μάλιστα και καθυστερημένα στους Συμβούλους . 
4) Απουσιάζουν γνωματεύσεις  της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Πολεοδομίας  προς ενημέρωση του Σώματος. Πρόκειται για πολυετή παραχώρηση Δημοτικής έκτασης δημόσιας χρήσης. Επιβάλλεται συνοπτικός προέλεγχος.
5) Οι περιοριστικές συνθήκες της τηλεδιάσκεψης δεν είναι κατάλληλες για να αναπτυχθεί συζήτηση επί τόσο σοβαρών θεμάτων που απαιτούν την συμμετοχή πολλών παραγόντων τόσο υπηρεσιακών όσο και κοινωνικών .
6)  Τέλος προτείνω  να το συζητήσουμε στην επόμενη διαζώσης συνεδρίαση που θα γίνει στην Αίθουσα της ΚΕΔΗΣ,  μια και δεν τεκμηριώνεται το επείγον της υπόθεσης.  Δεν προσκομίστηκε  κανένα στοιχείο από τον Πανσερραικό που να αποδεικνύει πίεση  χρόνου από προθεσμίες ένταξής του σε Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.