Λευτέρης Αβραμάκης: «Κλαυσίγελος με τους όρους επαναλειτουργίας των οργανωμένων παραλιών»

Uncategorized
Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, για τους όρους λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών. 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης για την οικονομική επανεκκίνηση στη βάση των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας, χαρακτηρίζεται από υπερβολές που προκαλούν ειρωνικό μειδίαμα στους πολίτες. Η ανακοίνωση μέτρων και η αναθεώρησή τους ανάλογα με τις πιέσεις που ασκούνται,  οι τεράστιες αποκλείσεις ανά περίπτωση και οι υπερβολές όπως αυτή της επιβολής μόλις 40 ατόμων σε 1000 τετραγωνικά επιφάνειας για τις οργανωμένες παραλίες, το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να μειώνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο στην επιστημονική ομάδα που υπογράφει τα υγειονομικά πρωτόκολλα όσο και στην κυβέρνηση.
Η αναλογία 40 ατόμων στο ένα στρέμμα παραλίας, μεταφράζεται σε αναλογία 100 τετραγωνικών για κάθε τετραμελή οικογένεια, δηλαδή περισσότερος χώρος από όσο ωφέλιμο χώρο διαθέτει το μέσο ελληνικό σπίτι. Αντίθετα, στην περίπτωση των αερομεταφορών τελικά δεν προβλέπεται καμία απόσταση, στην εστίαση έχουν αναθεωρήσει την αρχική προβλεπόμενη απόσταση σχεδόν κατά το ήμισυ, στα καταστήματα προβλέπεται 1 άτομο ανά 10 τετραγωνικά, στα σχολεία δεν υπάρχει σαφής ορισμός καθώς προτιμήθηκε η αναλογία μαθητών ανά τάξη ανεξάρτητα από το μέγεθος της τάξης, στις αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστές και ανοιχτές ισχύουν άλλα δεδομένα ανάλογα με το άθλημα. Η υπερβολική όμως πρόβλεψη που ορίστηκε για τις παραλίες, την ίδια στιγμή που δεν δόθηκε καμία εντολή στους παραθαλάσσιους Δήμους να τεθούν όρια στις μη οργανωμένες παραλίες, σε συνδυασμό μάλιστα με την προαναγγελία επέκτασης των χώρων που διατίθενται στις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης παραλιών, δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά στην κοινή γνώμη. Φαίνεται ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την εύλογη ανησυχία των πολιτών για την προστασία της δημόσιας υγείας και να ανατρέψει την εφαρμογή του νόμου για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών ακόμα και στις οργανωμένες παραλίες τουλάχιστον σε κάποιες παραλίες της χώρας. Προσωπικά, όσο και αν θέλω να προσεγγίσω καλόπιστα το συγκεκριμένο ζήτημα δεν μπορώ παρά να εκφράσω τις αμφιβολίες μου και τις ενστάσεις μου για τον τρόπο διαχείρισης του συγκεκριμένου θέματος από την κυβέρνηση. Όπερ έδει δείξαι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *