Ομιλία του Υφυπουργού Γ. Γεωργαντά στη Βουλή

Uncategorized

Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Βουλευτής Ν. Κιλκίς Γιώργος Γεωργαντάς απηύθυνε, σήμερα, ομιλία στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης και ψήφισης του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας.


Η ομιλία του Υφυπουργού επικεντρώθηκε στις διατάξεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο νομοσχέδιο και συγκεκριμένα στη διάταξη που προβλέπει ότι η χορήγηση αποσπασμάτων  συγκεκριμένων ληξιαρχικών πράξεων μπορεί να γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, με βάση τα στοιχεία του Μητρώου Πολιτών. Τα αποσπάσματα αυτά μπορούν να χορηγούν με τον ίδιο τρόπο και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Το ίδιο ισχύει και για τη χορήγηση πιστοποιητικών δημοτολογίου.

Ο Υφυπουργός Γ. Γεωργαντάς τόνισε ότι «σύντομα θα μπορούμε να εκδίδουμε αποσπάσματα ληξιαρχικών πράξεων γέννησης, θανάτου και γάμου αλλά και πιστοποιητικά δημοτολογίου μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr. είτε μέσω των ΚΕΠ, σε online χρόνο. Τα εν λόγω πιστοποιητικά θα έχουν την ίδια αποδεικτική δύναμη την οποία θα είχαν, αν τα εκδίδαμε από τα αρμόδια ληξιαρχικά γραφεία. Πρόκειται για μια μεγάλη τομή στη συνδιαλλαγή του πολίτη με το Δημόσιο. Βελτιώνουμε την εξυπηρέτηση των πολιτών και τελειώνουμε με τον συνωστισμό στις δημόσιες υπηρεσίες.»

Ομιλία του Υφυπουργού Γ. Γεωργαντά στη Βουλή 29.5.20 https://youtu.be/1M8LnTJpZEoΜπορείτε να παρακολουθήσετε την ομιλία του Υφυπουργού, στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook. https://www.facebook.com/georgios.georgantas/videos/vb.100000249443741/3259617814056501/?type=2&video_source=user_video_tab

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.