Σκάνδαλο Κατρούγκαλου με προσλήψεις

Uncategorized

Σκάνδαλο Κατρούγκαλου με προσλήψεις

Την ώρα που δεν έχει κοπάσει ο θόρυβος και οι αντιπαραθέσεις για το δημοσίευμα σχετικά με «σκάνδαλο» που αφορούσε σε δικηγορική προμήθεια 12% του κ. Κατρούγκαλου για να επαναπροσλάβει στο Δημόσιο απολυμένους υπαλλήλους, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως.
Αυτή τη φορά σύμφωνα με το larissanet.gr, το γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέλαβε υπόθεση προσφυγής κατά απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το θέμα της διαθεσιμότητατς. …

Σύμφωνα με την απόφαση της Οικονομικής επιτροπής που ελήφθη στις 12 Φεβρουαρίου – όταν, δηλαδή, ο κ. Κατρούγκαλος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του – ο δήμος Λαρισαίων ανέθεσε στο γραφείο «Κατρούγκαλος και Συνεργάτες» την άσκηση προσφυγής ενάντια στην απόφαση της τότε ΓΓ της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Γερακούδη, η οποία είχε ληφθεί στις 22 Οκτωβρίου του 2014, και με την οποία είχε κρίνει παράνομη την απόφαση του Δημοτικού Συμβούλιου Λάρισας να μην αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών τα στοιχεία που αφορούσαν τις μετατροπές των συμβάσεων των δημοτικών υπαλλήλων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή μίσθωσης έργου σε αορίστου χρόνου.
Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο ίδιος από τον Ιούνιο του 2014 έχει αναστείλει τη δικηγορική του δραστηριότητα και δεν ασχολείται με τις υποθέσεις επαναπρόσληψης υπαλλήλων, καθώς έφυγε και από τη δικηγορική εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν.
Η εφημερίδα Το Βήμα υποστηρίζει, αντίθετα, ότι ο κ. Κατρούγκαλος συνέχισε να υπογράφει ιδιωτικά συμφωνητικά μέχρι και τις 27 Ιανουαρίου του 2015 οπότε και ορκίστηκε αναπληρωτής υπουργός». Εκτός αυτού, στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι στο ζήτημα της αμοιβής, είχε φροντίσει «να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, όπως προκύπτει από τα αντίστοιχα δικαιολογητικά».
Σύμφωνα με το larissanet.gr κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Λαρισαίων, κατά της συγκεκριμένης απόφασης είχαν ψηφίσει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Ρένα Καραλαριώτου καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Θανάσης Μαμάκος, θέτοντας, ανάμεσα στα άλλα, και ζήτημα ηθικής τάξης, για το αν και κατά πόσο είναι ηθικό το γεγονός πως θα αναλάβει τον χειρισμό μιας τόσο λεπτής υπόθεσης, αφού αφορά νομική διαμάχη με το κράτος, το δικηγορικό γραφείο ενός υπουργού. Η πλειοψηφία των μελών της Οικονομικής Επιτροπής είχαν αντίθετη γνώμη και η υπόθεση ανατέθηκε στο εν λόγω γραφείο.
Τι απαντά ο Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναφορικά με την υπόθεση αυτή της Λάρισας, ο κύριος Κατρούγκαλος απαντά ότι δεν κατατέθηκε στο γραφείο του, καθώς η λειτουργία του είχε ανασταλεί, αλλά σε πρώην συνεργάτη του.
Συγκεκριμένα, επισήμως, η ημερομηνία αναστολής των εργασιών του γραφείου του κυρίου Κατρούγκαλου είναι η 17η Φεβρουαρίου. Η αίτηση για την υπόθεση από το δήμο Λάρισας έχει ημερομηνία 12 Φεβρουαρίου, και γι΄αυτό αναφέρεται προς το γραφείο, ισχυρίζεται ο υπουργός, που επιμένει πως πρόκειται για τυπικό θέμα ημερομηνιών.
Υπενθυμίζεται ότι ιδιωτικά συμφωνητικά με υπαλλήλους που είτε είχαν απομακρυνθεί από το Δημόσιο είτε είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα από την προηγούμενη κυβέρνηση υπέγραψε προεκλογικά ο τότε δικηγόρος και νυν αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής».
Τα συμφωνητικά φέρεται να προβλέπουν πως ο κ. Κατρούγκαλος δικαιούται να λάβει ως προμήθεια το 12% των ακαθάριστων ποσών που θα επιδικαστούν στους απολυμένους ή διαθέσιμους υπαλλήλους. Η εν λόγω αμοιβή δεν χάνεται ακόμα και σε περίπτωση που μια υπόθεση λήξει με συμβιβασμό, νομοθετική ή άλλης εξώδικη ρύθμιση.
Υπενθυμίζεται πως ο κ. Κατρούγκαλος, ως αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, έχει εξαγγείλει πως θα καταθέσει νομοσχέδιο που θα ακυρώσει την απομάκρυνση 3.500 πρώην εργαζόμενων από το Δημόσιο.
Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, τα συμφωνητικά υπεγράφησαν την περίοδο που είχε γίνει πλέον σαφές πως ο κ. Κατρούγκαλος θα εντασσόταν στη νέα κυβέρνηση.
Όπως αναφέρει το «Βήμα», ο νυν αναπληρωτής υπουργός διέλυσε τη δικηγορική εταιρεία στην οποία μετείχε δυο μέρες μετά τις εκλογές, στις 27 Φεβρουαρίου, όμως είχε προηγουμένως φροντίσει να μην χάσει τα δικαιώματα που είχε κατοχυρώσει, ώστε να μπορεί να τα διεκδικήσει εάν ποτέ επιστρέψει στη δικηγορία.
Διάψευση και καταγγελία από Κατρούγκαλο
Σε κατηγορηματική διάψευση προέβη πάντως ο ίδιος ο κ. Κατρούγαλος, καταγγέλλοντας πως το έγγραφο που δημοσιεύει ως απόδειξη «Το Βήμα» είναι στην πραγματικότητα «κομμένο και ραμμένο», ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για συμφωνητικό που αφορά εργαζόμενο δημόσιο υπάλληλο που έχει μισθολογική διαφορά με το κράτος.
Τον κ. Καρούγκαλο στηρίζει πολιτικά η κυβέρνηση.
Αντιδράσεις από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού
«Εάν αληθεύουν όσα καταγγέλλονται εις βάρος του κου Κατρούγκαλου πρέπει να αποπεμφθεί. Γιατί, τελικώς η ‘ελπίδα’ δεν ήταν αγωνιστικό αίτημα ήταν εμπορική συναλλαγή που κοστολογείται 12%», σχολιάζει η Νέα Δημοκρατία.
«Το δημοσίευμα, εφόσον επιβεβαιωθεί, αναδεικνύει ξεκάθαρη σύγκρουση συμφερόντων στο πρόσωπο του Υπουργού», αναφέρει σε δική του γραπτή δήλωση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Ο κ. Κατρούγκαλος πρέπει να αποπεμφθεί άμεσα από την κυβέρνηση και να αποδοθεί στους πελάτες του, από τους οποίους σίγουρα θα λείπει», σημειώνει από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ, συμπληρώνοντας πως το ερώτημα είναι αν υπάρχουν «και άλλα κυβερνητικά ή κοινοβουλευτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με ανάλογες σχέσεις;».
«Μείζον ζήτημα» χαρακτηρίζει την υπόθεση Το Ποτάμι, και ζητά να δοθούν εξηγήσεις από τον υπουργό και ανάλογες αποφάσεις από τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με Το Ποτάμι, φαίνεται ότι «ο αγώνας ήταν με το αζημίωτο» και όλα αυτά «δημιουργούν βαριές σκιές» ότι ο κ. Κατρούγκαλος «λειτουργεί όχι υπέρ του δημοσίου συμφέροντος αλλά υπέρ των πελατών του».

Όχι μόνο θεωρεί λήξαν το θέμα Κατρούγκαλου, αλλά περνά και στην αντεπίθεση η κυβέρνηση, αφήνοντας αιχμές ότι το συκοφαντικό δημοσίευμα που εμπλέκει τον αναπληρωτή υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σε σκάνδαλο, εντάσσεται σε συστηματική προσπάθεια, όσων φοβούνται τη μάχη κατά της διαπλοκής, προκειμένου να πετύχουν την ηθική απομείωση της κυβέρνησης.
Γελιούνται οιτκρά, αναφέρουν πηγές του Μαξίμου, που προειδοποιούν ότι το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο.
«Σήμερα γίνεται φανερός ο λόγος για τον οποίο επινοήθηκε το συκοφαντικό δημοσίευμα για τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργο Κατρούγκαλο.
Η χρονική στιγμή δεν είναι τυχαία.
Γίνεται συστηματική προσπάθεια να αποδυναμωθεί η ελληνική κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός μία μέρα πριν από το κρίσιμο ταξίδι του στην Γερμανία. Και μάλιστα χρησιμοποιείται το κρίσιμο ζήτημα της αντιμετώπισης της διαπλοκής και της διαφθοράς που είναι κοινός τόπος μεταξύ της γερμανικής και της σημερινής ελληνικής κυβέρνησης.
Όσοι πιστεύουν ότι με ψέματα και συκοφαντίες θα πετύχουν την ηθική απομείωση της ελληνικής κυβέρνησης γελιούνται οικτρά. Όσοι φοβούνται ότι το μαχαίρι θα φθάσει στο κόκκαλο στην μάχη ενάντια στη διαπλοκή, έχουν κάθε λόγο να φοβούνται».
ΠΗΓΗ: notosnet.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *