Την Κυριακή, τελικά, το ραντεβού Τσίπρα – Καμμένου

Uncategorized
Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν – εκτός απροόπτου – για να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω

Αύριο, Κυριακή, στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί τελικά το ραντεβού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενώ μετά και την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στην ΠΓΔΜ, την Παρασκευή, το ελληνικό κοινοβούλιο καλείται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες έκαναν λόγο για συνάντηση που θα πραγματοποιούνταν τη Δευτέρα, τα πράγματα άλλαξαν και τελικά η συνάντηση θα διεξαχθεί το πρωί της Κυριακής.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα συναντηθούν – πλην απροόπτου – για να λύσουν τις διαφορές τους ενώπιος ενωπίω, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες να θέλουν τον Π. Καμμένο να ζητά από τον πρωθυπουργό να αποσύρει τα στελέχη των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση.
Τη συνάντηση των κυβερνητικών εταίρων αναμένεται να ακολουθήσουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, καθώς αμέσως μετά και μέχρι το τέλος του μήνα, θα εισαχθεί στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών, εφόσον δεν χρειαστεί προηγουμένως ψήφο εμπιστοσύνης και εφόσον η ΝΔ δεν καταθέσει πρόταση μομφής. Ο Π. Καμμένος αναμένεται να βρεθεί σε δεινή θέση ο Π. Καμμένος, καθώς όπως όλα δείχνουν πλέον δεν ελέγχει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.
Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες και εκτός απροόπτου, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος, θα βρεθούν ενώπιος ενωπίω την Κυριακή και αναμένεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας θα πει στον πρωθυπουργό να μην αποσύρει από την κυβέρνηση τα στελέχη του κόμματός του στον επόμενο ανασχηματισμό. Έτσι θα μπει και ουσιαστικό τέλος στη συγκυβέρνηση αν και οι ΑΝΕΛ αναμένεται να συνεχίσουν να στηρίζουν την κυβέρνηση στις επόμενες ψηφοφορίες.
Το διαζύγιο με τους ΑΝΕΛ και η αποχώρηση τους από την κυβέρνηση δείχνει να λύνει τα χέρια του Πρωθυπουργού, ενώ παρά το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος, στις τελευταίες του δηλώσεις, υποστηρίζει ότι δεν θα άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, καθώς δεν τον ακολουθούν τα στέλεχη του, όταν έρθει προς κύρωση η Συμφωνία των Πρεσπών τότε αναμένεται να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.