Νέες προκλητικές δηλώσεις Άγκυρας περί «γαλάζιας πατρίδας»

Uncategorized
Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις περί «γαλάζιας πατρίδας» προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, κάνοντας ξεκάθαρο πως η Άγκυρα δεν θα κάνει καμία υποχώρηση σε ό,τι θεωρεί δικό της.

«Η Τουρκία δεν θα επιτρέψει κανένα τετελεσμένο στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Άμυνας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην επιθεώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο Χατάι (Αντιόχεια), κάνοντας παράλληλα αναφορά για μια ακόμα φορά στην «γαλάζια πατρίδα».
Με αυτές τις δηλώσεις ο Ακάρ επιβεβαίωσε και πάλι το ομώνυμο δόγμα που ουσιαστικά προτάσσει τις αξιώσεις την Άγκυρας στην Μεσόγειο Θάλασσα και στο Αιγαίο Πέλαγος.
Μάλιστα, έστειλε σαφές μήνυμα πως τα υπάρχοντα προβλήματα στην θάλασσα, η οποία αποκαλείται «γαλάζια πατρίδα» και περιλαμβάνεται από 462 χιλιάδες τ.χλμ. να επιλυθούν με ειρήνη, γαλήνη, εμπιστοσύνη, καλή γειτονία και συνεργασία».
Ωστόσο συνέχισε λέγοντας: «αλλά θα συνεχιστεί με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία παραχώρηση, η υπεράσπιση των δικαιωμάτων και συμφερόντων μας τα οποία πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο.  Στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν όλα τα μέτρα και η κατάσταση παρακολουθείται στενά. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα βήμα και κανένα τετελεσμένο στο οποίο δεν θα συμμετέχει η Τουρκία», ανέφερε.

Πηγή: in.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.