Λευτέρης Αβραμάκης: «Να επιστραφούν τα χρήματα των σχολικών εκδρομών που δεν πραγματοποιήθηκαν στους γονείς των μαθητών»

Uncategorized
Τριάντα ένας  Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Σερρών, Λευτέρης Αβραμάκης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή (Αρ. πρωτ. 6748/22.05.2020) με την οποία ζητούν να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δοθεί για σχολικές εκδρομές που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν.

Οι Βουλευτές σημειώνουν ότι δεν είναι δυνατόν για αυτού του τύπου τις εκδρομές να ισχύει η απόδοση κουπονιού ισχύος 18 μηνών, δεδομένου ότι οι εκδρομές αυτές διοργανώνονται  από τα σχολεία και πολλοί μαθητές που έχουν πληρώσει γι αυτές δεν θα βρίσκονται στις τάξεις του συγκεκριμένου σχολείου την επόμενη σχολική χρονιά, είτε λόγω αποφοίτησης είτε λόγω αλλαγής σχολικού περιβάλλοντος. Υποστηρίζουν ότι ειδικά για τις σχολικές εκδρομές υπάρχει όρος επιστροφής των χρημάτων ιδίως σε περιπτώσεις που δεν πραγματοποιηθεί η εκδρομή λόγω ανωτέρας βίας και καλούν την κυβέρνηση να παρέμβει ώστε τα χρήματα αυτά θα επιστραφούν στους γονείς των μαθητών. Αναγνωρίζοντας, ταυτόχρονα ότι τα ταξιδιωτικά γραφεία που έχουν αναλάβει αυτές τις εκδρομές μπορεί να έχουν ήδη καταβάλλει ως προκαταβολές μέρος αυτών των χρημάτων σε ξενοδοχεία καλούν τη κυβέρνηση να παρέμβει κατά τρόπο που θα επιτρέψει και σε αυτές τις επιχειρήσεις να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν καταβάλει, τονίζοντας ότι δεν νοείται σε αυτές τις συνθήκες να είναι οι γονείς των παιδιών αυτοί που θα στηρίξουν τη ρευστότητα των ταξιδιωτικών γραφείων για υπηρεσίες μάλιστα που ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών δεν θα μπορεί αν χρησιμοποιήσει. 

Ο Βουλευτής Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρης Αβραμάκης, δήλωσε σχετικά:

«Αναγνωρίζουμε όλοι ότι η τουριστική βιομηχανία της χώρας θα δεχτεί ένα ισχυρό πλήγμα από την κάμψη του τουριστικού ρεύματος που αναμένεται. Παρόλ’ αυτά η μη πραγματοποίηση των σχολικών εκδρομών δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τους ίδιους όρους που αντιμετωπίζεται ένα ιδιωτικό ταξίδι. Πρόκειται για ειδική περίπτωση όπου το σχολείο είναι ο πελάτης και οι γονείς των παιδιών αυτοί που χρηματοδοτούν τις σχολικές εκδρομές. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα voucher τουρισμού δεν μπορούν να δοθούν ατομικά στους μαθητές και πολλοί από αυτούς δεν θα λάβουν τις υπηρεσίες για τις οποίες πλήρωσαν αλλά και ότι δεν είναι δυνατόν να περιμένουν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω από τυχόν μελλοντικές εκδρομές, πρέπει να βρεθεί μια λύση δίκαιη για τους γονείς άμεσα. Επίσης πρέπει η κυβέρνηση να συνεκτιμήσει ότι πολλοί από τους γονείς έχουν υποστεί σημαντική μείωση των εισοδημάτων τους λόγω της γενικότερης πολιτικής που έχει εφαρμοστεί για τον κορωνοϊό και δεν τα χρήματα αυτά μπορεί σήμερα να είναι αναγκαία για τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.» 

Στο link μπορείτε να δείτε αναλυτικά την ερώτηση 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.