Λευτέρης Αβραμάκης: «Η κυβέρνηση της ΝΔ προκάλεσε ύφεση στην οικονομία πριν από την πανδημία του κορωνοϊού»

Uncategorized
Δήλωση του Βουλευτή Σερρών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Λευτέρη Αβραμάκη, σχετικά με τις ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ όπου αποτυπώνεται ότι η ελληνική οικονομία μπήκε σε ύφεση πριν από την πανδημία του κορωνοϊού. 
Άκρως ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία καταγράφεται ύφεση της ελληνικής οικονομίας κατά 0,9%, το πρώτο τρίμηνο του 2020, δηλαδή πριν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Είχαμε προειδοποιήσει επανειλημμένως ως αξιωματική αντιπολίτευση, την κυβέρνηση ότι η πολιτική της είναι συνταγή χρεοκοπίας. Η ΝΔ παρέλαβε μια οικονομία σε ρυθμό ανάπτυξης +2,8% το δεύτερο τρίμηνο του 2019. Σε μόλις τρεις μήνες, με ρεκόρ στον τουρισμό, η οικονομία επιβράδυνε το τρίτο τρίμηνο του 2019  στο +2,3%. Το επόμενο τρίμηνο, συμπληρώνοντας έξι μήνες στην διακυβέρνηση, ο ρυθμός ανάπτυξης έπεσε ακόμα περισσότερο στο +1%, σε μια περίοδο που παραδοσιακά αυξάνεται η κατανάλωση (εορτές Χριστουγέννων). Στο 1ο τρίμηνο του 2020, πριν ουσιαστικά εφαρμοστεί το απόλυτο lockdown του κορωνοϊού που θα πολλαπλασιάσει την ύφεση, η κυβέρνηση της ΝΔ κατάφερε να επιστρέψει τη χώρα σε αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης -0,9%. 

Μετά και από αυτά τα επίσημα στοιχεία, επαληθεύονται όλα όσα υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας επί της διακυβέρνησης της ΝΔ. Ακόμα και τώρα, που είναι πασιφανές ότι η πολιτική τους είναι εσφαλμένη, δεν προσπαθούν μέσα από το διάλογο έστω να την διορθώσουν. Έχουν βρει το κατάλληλο άλλοθι, ότι ο κορωνοϊος φταίει για όλα και συνεχίζουν ακάθεκτοι την εφαρμογή της αποτυχημένης νεοφιλελεύθερης πολιτικής τους. Τα στοιχεία αυτά προοιωνίζουν πολύ μεγαλύτερη ύφεση από το διψήφιο ποσοστό που εσχάτως αναγκάστηκε να παραδεχτεί η κυβέρνηση και το οικονομικό της επιτελείο. 
Τώρα καταλαβαίνουμε όλοι καλύτερα την αιφνιδιαστική πρεμούρα να ιδιωτικοποιηθούν βασικές υποδομές όπως τα νερά, αρχής γενομένης με το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αττικής, αλλά και ο αιφνίδιος προάγγελος ιδιωτικοποίησης των αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ, που μόλις χθές κατατέθηκε στη Βουλή σε Ν-Σ του Υπουργείου Υγείας.  
Είναι πραγματικά τραγικό, μετά από μια δεκαετή οικονομική και κοινωνική κρίση, μετά από τις απίστευτες θυσίες της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μετά από την έξοδο από τα Μνημόνια που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ και την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ρυθμούς  ανάπτυξης, να διαπιστώνεται ότι η χώρα επιστρέφει στην οικονομική συρρίκνωση. Την ίδια βέβαια στιγμή, η κυβέρνηση εξακολουθεί να σπαταλά εκατομμύρια για την οικονομική ελίτ, μέρος της οποίας είναι και οι Έλληνες επιχειρηματίες που διατηρούν συνολική περιουσία 63 δις € σε εταιρίες offshore όπως αποκάλυψε χθες έκθεση της Κομισιόν. 
Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης δεν είναι μια «νέα κανονικότητα». Είναι η παλιά και δοκιμασμένη συνταγή της χρεοκοπίας του κράτους, του πλουτισμού της επιχειρηματικής και οικονομικής ελίτ και των Μνημονίων για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Πρέπει να τους σταματήσουμε, υπάρχει αξιόπιστη και ρεαλιστική εναλλακτική πρόταση και είναι αυτή του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα #ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ  

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.