Χριστούγεννα στην Σιντική ….το μικρό Λονδίνο….

Uncategorized
Της Μαρίας Τσακνή
Έβαλε τα γιορτινά του το Σιδηρόκαστρο για να υποδεχτεί τα Χριστούγεννα και τον καινούργιο χρόνο. Ο Δήμαρχος Σιντικής κ. Φώτης Δομουχτσίδης, θέλησε φέτος να μας μεταφέρει στο πνεύμα των εορτών χαρίζοντας μας ωραίες εικόνες καθώς όλοι μας έχουμε ανάγκη να αντικρίζουμε στις δύσκολες αυτές μέρες που διανύουμε. Υπέροχα στολισμένη η Ελευθερίου Βενιζέλου οδός της αγοράς όπου οδηγεί στην κεντρική πλατεία, όμορφες εικόνες που θυμίζουν εξωτερικό και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα.
Εύκολα καταλαβαίνει κανείς την Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα που αποπνέει και κάνει τον κόσμο της Σιντικής να βγαίνει στην αγορά να ψωνίσει, να κάνει μία βόλτα και να απολαύσει τον καφέ στην στολισμένη πλατεία με θέα το φωτιζόμενο μπλε καράβι, που κοσμεί τον ιστορικό βράχο του Σιδηροκάστρου και το τεράστιο Χριστουγεννιάτικο δέντρο με τα χιλιάδες λαμπιόνια που έχει θέση στο πάρκο της πλατείας.

7.jpg

Για 7η συνεχόμενη χρονιά και φέτος το Κάστρο των Χριστουγέννων, όπου έγινε θεσμός πλέον, μία διοργάνωση επιτυχής και αγαπητή από το κοινό, ιδιαίτερα από τα μικρά παιδιά άλλα και όχι μόνο.
6.jpg
Η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει έως την Κυριακή την 23η Δεκεμβρίου 2018 όπου θα ανοίξουν οι πύλες του κάστρου και θα υποδέχονται μικρούς και μεγάλους σε ένα παραμυθένιο σκηνικό γεμάτο εκπλήξεις. Μία φαντασμαγορική έναρξη με συναυλία που θα φιλοξενήσει τον γνωστό τραγουδιστή Δημήτρη Καραδήμο.

5.jpg

3.jpg

Πολλά περίπτερα γύρο από το πάρκο θα φιλοξενήσουν συλλόγους, σχολεία και ιδιώτες που έχουν την ευκαιρία να σας δείξουν ενδιαφέροντα πράγματα και φυσικά τα περίπτερα εντός του πάρκου όπου θα υπάρχει ο Αϊ Βασίλης και πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους.
Οι εκδηλώσεις θα κρατήσουν μέχρι και την 31η Δεκέμβρη του 2018. Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία στους διοργανωτές και εθελοντές και ας ελπίσουμε για πολλές χρονιές ακόμα να συνεχιστεί αυτή η όμορφη γιορτή.
Καλά Χριστούγεννα και καλή χρονιά !
Η αρθρογράφος της Γραφίδας Σιντικής, κα Μαρία Τσακνή γεννήθηκε στο Γόνιμο και διαμένει στο Σιδηρόκαστρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.